Aleksander Ueland March 20, 2018
Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Lesetid: 3 minutter

5 verktøy, enkelt å sette opp

Om du driver en nettbutikk, styrer din bedrifts nettside eller har en blogg, er det flere verktøy du bør bruke for å øke kvaliteten på nettsiden din. Her er 5 enkle verktøy som ikke bare er nødvendig for en nettside, men også enkle å sette opp. Jeg bruker selv alle disse på min blogg og hadde på forhånd kun kjennskap til 1 av de. Ingen av verktøyene koster penger, med mindre du ønsker å bruke premium-funksjoner. Jeg håper dette innlegget er nyttig lesing, og er det noe du lurer på er det bare å kommentere.

Google Tag manager/Analytics

De fleste nettsider idag har Google Tag manager og Google Analytics installert. Dette er verktøy som kan måle trafikken på nettsiden din og gi detaljert informasjon på hvor de besøkende kommer fra, hva de er opptatt av, hvilken plattform de bruker osv. Google Analytics er viktig slik at du kan forstå hva som skaper trafikk for din nettside. Installasjonen av Google Tag manager og Analytics kan være litt kronglete, så her får du en veldig god forklaring laget av en medstudent:

Yoast – SEO

Noe av det viktigste man bør ha på sin nettside er et SEO-verktøy. SEO (Search Engine Optimalization) eller søkemotoroptimalisering brukes for å gjøre innholdet ditt «søkemotorvennelig» slik at du kan rangere høyt på et googlesøk. Det finnes mange forskjellige verktøy der ute, men det jeg har funnet som jeg synes fungerer veldig bra heter Yoast. Yoast er en plugin i WordPress hvor du blant annet kan endre tittel og redigere tekstutdraget i google slik at du selv bestemmer hvordan ditt innhold skal dukke opp i søkefeltet. Yoast er definitivt grunnen til at jeg nå er på 1. 2. og 3. plass hvis jeg søker på mitt eget navn. Her kan du lese en guide om hvordan du setter opp Yoast.

screenshot yoast verktøy

Tips: Yoast forteller deg hva du bør endre på for å score høyere. Får du grønt lys er det godkjent.

Mailchimp – E-postmarkedsføring

Mailchimp er en av verdens største leverandører for enkel e-postmarkedsføring. Du kan lage nyhetsbrev som sendes ut til lister du enten har registrert fra før av eller folk som har abonnert og ønsker nyhetsbrevene dine. Mailchimp kan virke litt komplisert å sette igang med, men det er mange videoer der ute som forklarer hvordan du går frem. Etter det er det bare å prøve seg igjennom de forskjellige oppsettene og finne ut av ting. Jeg har selv en nyhetsbrevfunksjon på siden min som automatisk sender ut email til min liste hver gang jeg publiserer et nytt innlegg.

Her er videoen som hjalp meg å få igang Mailchimp:

 

Hotjar – Heatmap

Hotjar heatmap

Hotjar er et verktøy som har mange forskjellige funksjoner. Hensikten med Hotjar er å se hva dine brukere gjør på nettsiden din. Det er spesielt 2 ting som jeg bruker Hotjar til:

Heatmap – Hotjar lager et såkalt heatmap hvor du kan se hvor dine brukere trykker og hvor langt ned på siden de scroller. Dette har ført til at jeg har sett at lange innlegg gjerne ikke blir lest hele veien ned, og prøver derfor å korte ned på innleggene.

Polls– Halvveis ned på denne posten dukket det nok opp en liten undersøkelse som lurer på hva du synes om innlegget. Denne funksjonene fra Hotjar kan du bruke for å spørre om hva brukerne dine vil se mer av. Du kan velge om du vil ha lange eller korte svar, når den skal dukke opp osv.

nettsiden til Hotjar finner du veldig gode forklaringer på hvordan du setter den opp med WordPress.

Sassy Social share – delingsknapper

Det siste verktøyet er en plugin som heter Sassy Social share. Hensikten med denne er å gjøre deling av innlegg lett for leserne. Det finnes mange forskjellige varianter av disse verktøyene, men Sassy Social Share er en av de bedre jeg har prøvd ut. Du kan selv velge hvilke delingsknapper som skal stå i posten.

 

Dette var tipsene mine for denne gang, håper det var nyttig.

Har du noen andre tips om plugins det er verdt å sjekke ut? Skriv de gjerne ned i kommentarfeltet.

 

/ Aleksander

 

The post 5 enkle verktøy du bør implementere på nettsiden din appeared first on Aleksander Ueland.