Malene Edvardsen April 10, 2018
Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I denne eksamen om å lansere nettbutikk har vi tenkt å bruke e-postmarkedsføring som en del av vår lanseringsstrategi, men også videre i vår markedsføring. Jeg kommer i dette innlegget til å skrive om pop-up på din nettside, mail, og landingsside.

For å bruke dette i vår nettbutikk har vi valgt å bruke appen MailChimp som er et verktøy du lett kan installere i din Shopify butikk, denne er også gratis. Her har du flere muligheter til å lage pop-ups på nettsiden din, og du kan forme e-poster du ønsker å sende ut. For å kunne drive med e-post markedsføring er det også viktig å samle e-poster. En måte for å kunne samle e-poster er å ha pop-ups når kunder besøke nettsiden deres. Man trenger ikke nødvendigvis lage pop-ups for nyhetsbrev, men det kan være for hva som helst. Du kan selv velge om du ønsker det kun skal være pop-ups over en kort periode, eller en lengre periode.

Her ser du to screenshots av hvordan man kan gjøre det. Øverst ser man et bildet av hvordan pop-upen vil se ut på en pc, og nederst hvordan det vil se ut på en mobil. Det er viktig at man tilpasser for både pc, mobil og nettbrett da kunder bruker begge deler for å besøke nettsteder. Du kan forme pop-upene etter eget ønske, og det er flere muligheter for hvordan du kan designet de. For at det skal friste kunden å gi fra seg sin e-post har vi valgt å gi de 20% på første ordre i vår nettbutikk, dette for at de skal føle at de får noe igjen for å gi fra seg sin e-post. Ofte krysser man slikt bare ut fordi man ikke er interessert i å bruke tid på å fylle inn ting, hvis de derimot får goder tilbake blir man mye mer interessert, fordi man føler at man vinner på det selv.

Når noen velger å abonnere på vårt nyhetsbrev vil de dagen etter få en velkomst mail, denne lages også lett på MailChimp sin app. Her kan man designe etter eget ønske, og de har mange verktøy som gjør at det ser profesjonelt ut. Du kan lage alle type mails du ønsker, uavhengig om det er et nyhetsbrev eller ikke.

Som du ser på høyresiden på bildene så kan man dra inn det man ønsker i mailen, og designe det etter eget ønske. På nettbutikken vår har vi et tema, og design som vi har valgt skal gå igjen i mailen, med farger og utseendet. Dette er et eksempel på hvordan man kan velge å gjøre det. Dette er et enkelt verktøy som alle klarer å lære seg, og man trenger ikke superfancy greier for å kunne lage profesjonelle pop-ups og e-poster for sin bedrift.

En annen ting vi har valgt å ta i bruk via  MailChimp er landingsside. Dette er fordi vi har en konkurranse på Insagrammen vår, og de må da signe seg opp på vårt nyhetsbrev for å kunne delta i konkurransen. Dette er en side du kan velge kunden skal komme til, og som vi har gjort da for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Dette er designet inne på denne appen, og det er slik landingssiden vår ser ut for konkurransen. Det er veldig enkelt, og fungerer på samme måte som med mailen, legger til det du måtte ønske, og sette det opp selv.

Håper dette var nyttig for noen å lese, er som sagt mye annet du også kan gjøre med MailChimp, og det er et veldig bra gratisverktøy å bruke.

 

// Malene Edvardsen